Srečanje pod uro na placu

OTVORITEV URE NA FONTANI V TOLMINU, 19.12.2015, prispevek Primorskega vala

 

Še več utrinkov z otvoritve najdete v rubriki MEDIJI.

 

VABILO NA "SREČANJE POD URO NA PLACU" IN OTVORITEV JASLIČNE POTI

V soboto, 19. decembra, bomo člani društva DOR zaključili zgodbo, v katero smo zadnji dve leti vložili veliko truda in energije. Zaključili smo projekt, ki ga je pred dvajsetimi leti začela Krajevna skupnost Tolmin s postavitvijo replike fontane, ki je bila del starega placa od leta 1862 do 1937. Že v takratnem projektu je bila predvidena postavitev ure na fontano, ki pa nikoli ni bila izvedena. Zato smo se Dorovci v skladu s svojimi načeli in željo po ohranjanju značilnih vedut našega mesta odločili, da fontani povrnemo izgled, ki ga je imela večji del svojega obstoja in ji dodamo uro.

Pri izvedbi so nam nudili nepogrešljivo pomoč Oddelek za okolje in prostor Občine Tolmin, Komunala Tolmin, Krajevna skupnost Tolmin, Elektro Primorska, tolminski podjetniki in mnogi Tolminci, ki so s svojimi prispevki pomagali pri nakupu ure.

Omogočili so, da vas lahko povabimo na srečanje "pod uro na placu" v soboto, 19. decembra, ob 16h. Ob glasbenih točkah vam bomo predstavili zgodovino tolminske fontane, dogodek pa bomo združili z otvoritvijo jaslične poti, ki v prihajajočih prazničnih dneh v stari del Tolmina prinaša vzdušje veselja, pričakovanja in želje po druženju. Veseli bomo, če se nam pridružite!

Dorovci

Tolmin - 1910 Trg

 

Dodatne informacije