Jane's Walk 2021

URBANI SPREHOD JANE'S WALK 2021

Društvo Dor po letu premora zaradi epidemije ponovno organizira urbani sprehod Jane's Walk, tokrat na trasi S PETELINCA NA LOG. Lepo vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 10. junija, ob 16:45. Začnemo v parku pri cerkvi.

PROGRAM:

Izhodišče: PARK PRI CERKVI
Vodja sprehoda: RADOVAN LIPUŠČEK

  • Zbrali se bomo v parku pred cerkvijo. Po Brunovem drevoredu se bomo sprehodili do spomenika Albinu Rejcu in Brunu Morettiju, kjer bo 1. delovna točka. Spregovorili bomo o dogodku, ki je bil razlog za postavitev tega obeležja.
  • Na Petelincu, 2. delovna točka, se bomo pogovorili o različnih možnostih, ki jih nudi ta kraj (npr. rekreacijsko-turistične).
  • Po nekaj sto metrih po cesti proti Doljam se bomo ustavili na 3. točki, kjer bomo spregovorili o potrebi nove trase ceste do Poslovne cone Na Logu. Pregledali bomo pot, ki jo pešci (rekreativci) uporabljajo za prehod v poslovno cono, ugotavljali prehodnost, morebitne ovire in povezanost poti s poslovnim središčem Na Logu.
  • Na odcepu poti proti glavni cesti se bomo ustavili na 4. točki, kjer bomo spoznavali možnosti tega prostora (opredelitve v OPN).
  • Zavili bomo v breg na priključek lokalne ceste k Brunovemu drevoredu (pri Kančanu). Tudi to povezavo bomo ovrednotili na točki 5.
  • Vrnili se bomo na začetno točko v park pred cerkvijo, kjer bomo strnili naša opažanja in ugotovitve s sprehoda. Na sprehod smo povabili zanimive sogovornike, ki nam bodo na petih točkah povedali veliko zanimivosti.

Vabljeni!

Vse udeležence naprošamo, da se držijo vseh epidemioloških ukrepov za obvladovanje epidemije Covid-19.

Dodatne informacije